Palestrinalaan 66

2253 HD, Voorschoten

€ 1.495.000,- k.k.

Beschrijving

Een van de meest bijzondere villa's in Voorschoten.

Achter het stoere en beschermde uiterlijk van deze heerlijke geheel vrijstaande gezinsvilla schuilt een zee aan ruimte (298 m2 woonoppervlak), rust en licht. De villa is gelegen in een groene en kindvriendelijke omgeving in de wijk Adegeest; scholen en de winkels zijn om de hoek of op fietsafstand. De villa is in 1962 onder architectuur gebouwd en sindsdien bewoond door de eerste eigenaar. Nu is deze villa op zoek naar een nieuwe eigenaar die van haar kan gaan genieten.

De villa is ontworpen met een dubbel woongedeelte, ruime keuken, bijkeuken en een prachtige openhaard in het midden. Aan beide zijden van het woongedeelte zijn de slaapvertrekken, allen met toegang tot de tuin. Aan de rechterzijde de hoofdslaapkamer met eigen badkamer, aan de linkerzijde de (kinder-)vleugel met 2 (mogelijk 3) slaapkamers en eigen badkamer. Tevens is er vanuit de hal een toegang tot de werkkamer/kantoor. De grote technische ruimte is in de kelder, naast de wijnkelder en/of extra opslagruimte.

De tuin is groot (ruim 1.600m2), licht en voorzien van een fantastische zit/BBQ hoek met zwembad (4,30m x 9,40m) en tuinhuis, dat goed om te bouwen is naar een extra woonruimte of een werkatelier. Ook zijn er meerdere terrassen, welke beschut liggen en waar er vanwege het bijzondere ontwerp maximale privacy is.

Aan de rechterzijde van de villa is tevens een zeer ruime garage (6,00 x 7,50) met eigen oprit en ruimte voor 3 auto’s .

De villa is gelegen nabij het centrum van Voorschoten en direct tegenover het park Beresteyn waar momenteel luxe appartementen worden gerealiseerd. Het park is eigen terrein van de nieuwbouw en van zonsopgang tot zonsondergang geopend voor publiek.

De villa is een gemeentelijk monument, hierdoor komt de villa in aanmerking voor een beperkte subsidie voor de instandhouding van de villa vanuit de gemeente Voorschoten, zie ook de subsidieregeling.

Bijzonderheden:
• Ruime villa bouwjaar 1962
• Onder architectuur gebouwd (architect C.J. de Bruin, geïnspireerd op de architectuur van Gerrit Rietveld)
• Zwembad 4,30m x 9,40m
• Verduurzaming naar energielabel B, eenvoudig mogelijk, zie het advies van de expert
• Bouwkundig rapport aanwezig.
• Gemeentelijk monument en beeldbepalende tulpenboom (beschermd)
• Meetrapport NEN 2580 gebruiksoppervlakte aanwezig
• Olietank aanwezig, gesaneerd (KIWA gecertificeerd AN 519)
• Oplevering in overleg

Ondanks dat deze presentatie met grote zorg is samengesteld, kunnen er geen rechten worden ontleend aan eventueel foutief opgegeven afmetingen, oppervlakten, “artist impressions” en overige data. De gegevens hebben uitsluitend een indicatief karakter.

Kenmerken

Status Beschikbaar
Liggingen In woonwijk, Open ligging
Inhoud 1.376 m3
Woonoppervlakte 269 m2
Perceel oppervlakte 1.612 m2
Soort Bungalow
Aantal kamers 8
Aantal slaapkamers 3
Aantal badkamers 2

Installatie

Soorten verwarming CV ketel, Open haard, Vloerverwarming gedeeltelijk
CV ketel type ATAG Q38c
CV ketel bouwjaar 2015
CV ketel eigendom Eigendom

Compare listings

Compare